Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z jabłkami II

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 g
mąka 170 g
żółtko jajek 2
cukier 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z jabłkami II

Żółtka utrzeć z cukrem dodać masło i mąkę i dokładnie całość wymieszać. Następnie powstałym ciastem wylepić dno a także boki do tarty. Wcześniej jednak na spokojnie przyszykować jabłka. Ok. 4 jabłek obrać i pokroić w plasterki następnie wrzucić je do garnuszka dodać cynamon oraz cukier waniliowy i polać odrobiną wody całość dusić pod przykryciem aż jabłka będą miękkie na końcu dodać dowolna galaretkę. Wsypać proszek do gorącej masy i dokładnie wymieszać. Przygotowane ciasto podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Następnie wyłożyć na ciasto jabłka i piec ok. 10- 12 minut. Po upływie tego czasu wyłożyć na jabłka pianę z białek ubitą na sztywno z dodatkiem cukru pudru do smaku. Wierzch posypać migdałami. Piec do momentu zbrązowienia białek i migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 27.08.2012 12:58
CIEKAWY POMYSŁ
IlonaAlbertos 25.12.2011 12:25
Aż mi zapachniało tymi jabłkami :)
Kate131 20.01.2011 08:38
musi byc pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak