Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem dodać masło i mąkę i dokładnie całość wymieszać. Następnie powstałym ciastem wylepić dno a także boki do tarty. Wcześniej jednak na spokojnie przyszykować jabłka. Ok. 4 jabłek obrać i pokroić w plasterki następnie wrzucić je do garnuszka dodać cynamon oraz cukier waniliowy i polać odrobiną wody całość dusić pod przykryciem aż jabłka będą miękkie na końcu dodać dowolna galaretkę. Wsypać proszek do gorącej masy i dokładnie wymieszać. Przygotowane ciasto podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Następnie wyłożyć na ciasto jabłka i piec ok. 10- 12 minut. Po upływie tego czasu wyłożyć na jabłka pianę z białek ubitą na sztywno z dodatkiem cukru pudru do smaku. Wierzch posypać migdałami. Piec do momentu zbrązowienia białek i migdałów.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musi byc pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Aż mi zapachniało tymi jabłkami :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aneta25

    CIEKAWY POMYSŁ

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !