Sposób przygotowania

10 granatów przekrój na ćwiartki i wyłuskaj same pestki. Wyłuskane pestki umieść w rondlu wraz z 200 ml wody,sokiem z cytryny i cukrem. Doprowadź do wrzenia, gotuj około 15 minut, a nastepnie zdejmij z ognia i dodaj listki żelatyny. Gdy się dobrze rozpuszczą, ostudź i rozlej galaretke do pucharków. Serek roztrzep, aby był puszysty. pozostałe 2 granaty podziel na ćwiatki i wyjmij same pestki. pucharki dopełnij warstwą serową, a na koniec posyp pestkami garantu. Wstaw na około 2 goz do lodówki, aby deser był dobrze schłodzony.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    4 listki żelatyny= 2 łyżeczki żelatyny w proszku :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !