Sposób przygotowania

Pomidory sparzyc, następonie obrac ze skórki, zmiksowac. Do gotującego się rosołuwrzucic pokrojone w plastry marchewki oraz pomidory. Doprawic koncentratem pomodorowym, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, cukrem, solą i pieprzem. Zupę gotowac na małym ogniu przez 10 min. Zaprawic śmietaną z mąką.
Na kluseczki: Jajka, mąkę i szczyptę soli wymieszac na jednolite ciasto. Wlac do wrzącej zupy przez lejek, Ostrożnie zamieszac i 3 min. gotowac na wolnym ogniu. Przed podaniem zupę posupac natką pietruszki i tymiankiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    skan z gazety widac fakture papieru!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !