Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liści szpinaku 800 gram
ziemniaków 6
sól, pieprz do smaku
bulion drobiowy 2 litry
śmietana 50 (odtłuszczona)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa

Szpinak umyj i odsącz. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Bulion doprowadź do wrzenia(można użyć kostek bulionowych) i włóż do niego warzywa. Gotuj na średnim ogniu, około 10 minut. Następnie blenderem zmiksuj powstałą zupę i dopraw przyprawami. Zupe podawaj ze śmietaną(można polać po łyżeczce każdemu na talerz).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak