Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

camembert z jabłkami i migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 4 po 120 gram
migdały 100 gram
masło 2 łyżki
cukier brązowy 1 łyzka
płynny miód 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
listki mięty do dekoracji
jabłka 2 twarde

Przepis i sposób przygotowania na: camembert z jabłkami i migdałami

W rondelku roztop masło, dodaj brązowy cukier, miód i cynamon, wrzuć migdały, wymieszaj. Jabłka umyj, pokrój na ósemki, usuń z nich gniazda nasienne.
W płaskim dużym naczyniu żaroodpornym ułóż krążki sera i kawałki jabłek, polej sosem z masła i miodu, przełóż migdały. Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na gorąco z kawałkiem pieczywa (np. bagietka), udekorowane listkami świeżej mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak