Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z kapustą kiszoną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
sok pomarańczowy 1 litr
przyprawy
ananas z puszki 1 szt.
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z kapustą kiszoną

Całą karkówkę przyprawić przyprawami, najlepiej na noc. Następnie wyłożyć do brytfanny, przykryć kapustą kiszona i zalać ok.1 szkl. soku pomarańczowego. Dusić pod przykryciem ok.1,5 godz.Kapustę odgarnąć na boki. karkówkę naciąć na 2/3 grubości i miedzy plastrami włożyć pokrojone w kostkę ananasy . Uzupełnić jeżeli mało wywaru sokiem z ananasa i jeszcze zapiec ok 20 minut. smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak