Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto karmelowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 200 gram
śmietana 125 ml
mleko 125 ml
masło 200 gram
jajko 3
mąka 250 gram
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto karmelowe

Cukier wsypać do garnuszka i podgrzewać aż zrobi się karmel.Zdjąć z ognia i ostrożnie dodać mleko i śmietanę, wymieszać na jednolitą masę.Masło utrzeć, powoli wlać karmel, dodać jajka i cukier waniliowy.Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.Wymieszać.Piec 30-40 min w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak