Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bawarskie knedle ziemniaczane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 30 dag
jajko 3 szt
bułka czerstwa 2 szt
boczek wędzony 10 dag
słonina 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bawarskie knedle ziemniaczane

Ugotowane, ciepłe ziemniaki przegnieśc przez praskę, wymieszać z surowymi jajkami, maką, solą i pieprzem. Z ciasta uformować wałek, pokroić na placuszki. Bułkę pokroić w kostkę i podsmazyć na stopionej słoninie. Przestudzone grzanki razem ze skwarkami ułożyć na placuszki ciasta. Formować okrągłe knedle i natychmiast ugotować w osolonej wodzie, wycedzić. Podawać okraszone stopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.01.2014 11:13
nie jadłam jeszcze,chętnie bym spróbowała bo na pewno smaczne
romanrafal
romanrafal 07.12.2013 09:00
bardzo dobre kluchy
Andysz 02.05.2012 08:30
mniam;)
Iwona51
Iwona51 24.12.2010 07:45
muszę to zrobić
Justyna70 30.11.2010 08:36
pyszne :)
anja3107 19.11.2010 15:53
super
iwa643 19.11.2010 07:10
fajny pomysł
krzyniu1984 14.11.2010 07:52
na pewno smaczne
Monika193
Monika193 12.11.2010 13:14
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak