Sposób przygotowania

Ugotowane, ciepłe ziemniaki przegnieśc przez praskę, wymieszać z surowymi jajkami, maką, solą i pieprzem. Z ciasta uformować wałek, pokroić na placuszki. Bułkę pokroić w kostkę i podsmazyć na stopionej słoninie. Przestudzone grzanki razem ze skwarkami ułożyć na placuszki ciasta. Formować okrągłe knedle i natychmiast ugotować w osolonej wodzie, wycedzić. Podawać okraszone stopionym boczkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    na pewno smaczne
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny pomysł
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę to zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre kluchy
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    nie jadłam jeszcze,chętnie bym spróbowała bo na pewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !