Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mielonką wieprzową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

liście z kapusty 10 szt
cebula 2 szt
mielonka wieprzowa 10 plastrów
smalec 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
przyprawa kucharek do smaku
śmietana 1/2 szkl
mąka 1 łyżeczka
zielenina 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mielonką wieprzową

Na sparzone liście kapusty rozłożyć plasterki mielonki. Cebulę drobno pokroić, zrumienić na łyżce smalcu, dodać bułkę tartą, wymieszać, przyprawić do smaku. Cebulę wyłożyć na mielonkę i zwijać tak jak gołąbki. Ułożyć w garnku na tluszczu, włożyć do nagrzanego piekarnika i podpiec. Śmietanę wymieszać z maką i prawie miękkie gołąbki polać po wierzchu, jeszcze zapiec, posypać zieleniną. podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.08.2013 21:44
Ciekawy pomysł.
agata1722
agata1722 31.05.2012 12:40
pyszne
pipi765 03.02.2012 17:33
świetny pomysł
Monika193
Monika193 14.11.2010 17:14
w taki sposób jeszcze nie robiłam, ale spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak