Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, przełożyć do wysokiego garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy. Wstawić na gaz i gotować tak przez 3 godziny na malutkim ogniu, co jakiś czas mieszając.
Pokroić karkówkę w kostkę, Podsmażyć na oliwie. Wrzucić do garnka z gotującym się bigosem. Dodać do tego śliwki i grzyby, wlać wino, doprawić pieprzem i wegetą i dalej gotować na małym ogniu co jakiś czas doglądając.
Bigos im dłużej gotowany tym smaczniejszy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Uwielbiam takie urozmaicenia ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    pyszności ;-0

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !