Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z mięsa jagnięcego

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso jagnięce bez kości 1,5 kg
mąka 4 łyżki
sól 2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
czosnek 1-2 ząbki
olej 3 łyżki
cebula 2 sztuki
przecier pomidorowy 1 szklanka
wrzątek 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mięsa jagnięcego

Mięso natrzeć czosnkiem roztartym z solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę, następnie pokroić w kostkę. Kostki mięsa obtoczyć w mące, kłaść na gorący olej. Cebulę obrać, posiekać, dodać do mięsa, smażyć aż będzie rumiana. Wlać przecier i wodę, dodać listek laurowy, zamieszać, przykryć, gotować na małym ogniu około 1,5 godziny. Włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i warzywa, gotować dalsze 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 09.11.2011 19:03
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak