Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiśniowa na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
słodka śmietanka 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
wiśnie 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiśniowa na zimno

Zagotować 5 szklanek wody z cukrem na syrop. Wiśnie umyć, usunąć z nich pestki, a następnie utrzeć z małą ilością wystudzonego syropu. Do pozostałego syropu dodać rozmieszaną w małej ilości zimnej wody mąkę, zagotować i dodać do niego wiśnie oraz śmietankę. Pozostawić w chłodnym miejscu. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 11.11.2011 20:17
fajna zupka
RenataZ-et 12.11.2010 23:13
Lubię owocowe zupy na zimno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak