Sposób przygotowania

Ugotować wywar z porcji rosołowych i włoszczyzny. Odcedzić. Kukurydzę zmiksować, dodać do wywaru. Rozetrzeć masło w miseczce, dodać makę,odrobinę wywaru i rozetrzeć. Wlać do powstałego wywaru; zagotować. Doprawić do smaku.Posypać posiekana zieloną pietruszką.
Zupę tę najlepiej podawać z goszkiem ptysiowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    tesa

    zupy z kukurydzy jeszcze nie jadłam, muszę zrobic i spróbowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !