Sposób przygotowania

Mięso umyć, cebulę obrać, umyć i zmielić razem z mięsem maszynką do mielenia.
Zmielone mięso włożyć do miski, dodać jajka, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku i wyrobić masę.
Do garnka, w którym mają się gotować klopsiki wlać wodę, dodać liść laurowy, ziele angielskie, maggi i kostkę smażona cebulka i zagotować.
Z masy mięsnej formować niewielkie kuleczki, wrzucać na wrzątek i dotować około 6-8 minut.
W międzyczasie posiekać koperek i oczyszczoną z gniazda nasiennego, umytą i pokrojoną w kostkę paprykę i wrzucić do gotujących się klopsików.
Śmietanę rozrobić z mąką i zagęścić nią sos.
W razie konieczności jeszcze doprawić.

Komentarze

  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wyglądają znakomicie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    przesmaczne danie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !