Sposób przygotowania

Masło rozpuszczamy, ciastka zgniatamy wałkiem w woreczku , wsypujemy do masła, mieszamy. Takim \"ciastem\" wylepiamy średnią tortownicę, dociskając dobrze do blachy. Piekarnik mocno nagrzewamy, wstawiamy ciasto na 5-10 minut.
Żelatynę rozpuszczamy w paru łyżkach gorącej wody. Z truskawek odkładamy kilkanaście, kroimy na pół lub kawałki jak duże. Resztę miksujemy z cukrem, dodajemy żelatynę miksujemy jeszcze chwilę razem (jak się nie zmieści do miksera robimy paćkę z truskawek na dwa razy). dodajemy jogurt i znów chwile miksujemy. Na cieście rozrzucamy pokrojone truskawki, zalewamy pianką, wstawiamy do lodówki, aż się zetnie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !