Sposób przygotowania

Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy. Galaretki rozpuścić - jedna z nich będzie potrzebna na wierzch, dlatego najlepiej rozpuścić ją nieco później niż dwie pozostałe. Gdy galaretki zaczną tężeć, wlać połowę niesłodzonego mleka skondensowanego do garnka, dodać 2 łyżki cukru pudru i ubić, dodać jedną tężejącą galaretkę i ubić raz jeszcze, szybko wyłożyć na herbatniki, wyrównać, wstawić do lodówki, kiedy ptasie mleczko stężeje, wykonać takie same czynności z drugą galaretką. Gdy obie stężeją, na wierzchu poukładać owoce, np. takie, o jakich smakach były galaretki i zalać trzecią galaretką, włożyć do lodówki do ostatecznego stężenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    na pewno pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj tak
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    super!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    mój ulubiony deserek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !