Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jajami i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
mleko 2 szkl
jajko
sól
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jajami i grzybami

Nadzienie:
50 dag grzybów świeżych,
duża cebula,
3,5 łyżki smalcu,
łyżka tartej bułki,
sól,
pieprz,
3 jaja,
nać pietruszki,
3 łyżki tłuszczu do smażenia

Z wymienianych składników przygotować ciasto i usmażyć naleśniki.

Grzyby oczyścić, poszatkować. Cebulę pokrajać, zrumienić, dodać grzyby i udusić. Nadzienie przyprawić pieprzem, dodać tartą bułkę oraz ugotowane i posiekane jaja. Smarować naleśniki, składać w trójkąty i smażyć na tłuszczu. Podawać z zieloną sałatą, sałatką pomidorową ewentualnie z sosami. Można także smarować naleśniki serem lub powidłami i polewać śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak