Sposób przygotowania

Nadzienie:
50 dag grzybów świeżych,
duża cebula,
3,5 łyżki smalcu,
łyżka tartej bułki,
sól,
pieprz,
3 jaja,
nać pietruszki,
3 łyżki tłuszczu do smażenia

Z wymienianych składników przygotować ciasto i usmażyć naleśniki.

Grzyby oczyścić, poszatkować. Cebulę pokrajać, zrumienić, dodać grzyby i udusić. Nadzienie przyprawić pieprzem, dodać tartą bułkę oraz ugotowane i posiekane jaja. Smarować naleśniki, składać w trójkąty i smażyć na tłuszczu. Podawać z zieloną sałatą, sałatką pomidorową ewentualnie z sosami. Można także smarować naleśniki serem lub powidłami i polewać śmietaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !