Sposób przygotowania

Śmietanę zagotuj z cukrem i wanilią (zeskrob ziarenka i wrzuć całą laskę wanilii), zestaw z palnika. Mleko mocno podgrzej i rozpuść w nim żelatynę. Usuń laskę wanilii ze śmietanki i połącz ją z mlekiem. Przelej do foremek, wystudź, odstaw do stężenia. Przygotuj sos waniliowy: żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj mąkę ziemniaczaną, ziarenka z wanilii i mleko. Wymieszaj, przelej do rondla, wrzuć laskę wanilii. Podgrzewaj na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dolej mleka, usuń laskę wanilii.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Skąd Ty takie świetne przepisy znasz :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !