Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 50 dag
mleko 2 szkl
mąka 2 łyżki
jajko 5 szt
czosnek 1 ząbek
koper siekany 1 łyżka
sól do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa

Szpinak umyć, włożyć do garnka, zalać trzema szklankami wody i gotować 3 minuty, zmiksować. Mąkę wymieszać z mlekiem, dodać do zupy z kostkami bulionowymi, zagotować. Przyprawić solą i czosnkiem posypać koprem. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.11.2013 12:26
bardzo smaczna
IlonaAlbertos 05.08.2013 16:01
Super zupka.
Monika193
Monika193 22.11.2010 21:15
lubię od czasu do czasu taką zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak