Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona zupa rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowy ryby 3
filety z morskiej ryby 2
włoszczyzna
cebule 2
żółtka papryka
PUSZKA POMIDORÓW
oregano
bazylia
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona zupa rybna

Na głowach ryb i obranej włoszczyźnie ugotować wywar, doprawić solą, pieprzem i liściem laurowym, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać umyte, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w paski papryki, podsmażyć nieco, aby papryka zmiękła, dodać pomidory z puszki, doprawić słodką i ostrą papryką oraz dużą ilością bazylii i oregano, dusić kwadrans, następnie dodać wszystko do wywaru, filety z ryby pociąć na drobne kawałki, dodać do zupy i gotować dopóki ryba się nie ugotuje, pamiętać jednak, że nie może się ona rozpaść na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 06.08.2012 08:14
jeszcze nigdy nie robiłam zupy rybnej
krystyna24 15.09.2011 23:15
fajna
Goya 10.05.2011 19:01
mniam
aacaac 03.05.2011 07:29
ciekawe
Zoso 29.03.2011 21:28
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak