Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z ciepłą wodą, pozostawić aby wyrosły. Mąkę, sól i 1/2 kostki stopionego masła wymieszać w misce, dodać drożdże. Wyrobić ciasto, tak, aby odchodziło od ręki i pozostawić do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta rozwałkować na stolnicy placek o grubości 1/2 cm, posmarować stopionym masłem i złożyć go na 3 części. Jeszcze raz rozwałkować prostokąt, posmarować resztę masła i złożyć na pół. Ponownie rozwałkować, wykroić trójkąty, nakładać łyżeczką konfiturę i zwijać rogale. Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Super rogaliki
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Takie są najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !