Sposób przygotowania

Schab umyć, do naczynia żaroodpornego dać odrobinę oleju, dać schab i zrumienić z obydwu stron, dodać ziele angielskie , liście laurowe , zalać wodą aby nakryła mięso, dodać wegetę i pieprz, czosnek granulowany, gotować schab do miękkości, wyjąć ten schab na tackę, jak wystygnie pokroić, skrzydełka i obrana marchewkę zalac woda , dodać kostkę rosołową i gotowac do uzyskania rosołu, przecedzić przez drobne sitko mięso, dodać przyprawy i czosnek w proszku oraz wcześniej namoczoną żelatynę, wymieszać (rosołu ma być ok 1 litr) . Schab ułożyć na półmisku udekorować marchewką zalać zimnym rosołem, odstawić do zastygnięcia

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    świetny ta marchewka wygląda rewelacyjnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Prezencja schabu w galarecie na medal.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Swietnie podane! rewelacja!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    idealny na święta
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    można zrobić na bulionie warzywnym?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !