Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana żóltym serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
cebula 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
tymianek 1 (suszony)
ser gouda 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana żóltym serem

Cukinie przekroić na połowy, łyżką wydrążyć miąższ. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na oleju, dodać miąższ z cukinii i chwilę poddusić. Wystudzić i wymieszać z jajkiem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Farszem napełnić cukinię, posypać serem i tartą bułką. Piec 40 minut w rozgrzanym piekarniku o temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 06.08.2013 22:15
świetny przepis , ja zawsze ryzem i mięsem faszerowałam ...dzięki za pomysł...
edyta44 02.12.2011 15:18
dobre
Iwona51
Iwona51 14.11.2011 10:33
pycha
mehia 10.02.2011 19:26
muszę spróbować
mehia 10.02.2011 19:26
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak