Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
fasola czerwona z puszki 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
majeranek 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Mięso z posiekaną cebulą usmażyć na oleju. W 1l wody rozpuścić kostkę bulionową, dodać mięso z cebulą i gotować pół godziny. Dodać fasolkę, kukurydzę, majeranek i koncentrat pomidorowy, przyprawić roztartym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem i gotować jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.07.2012 09:40
smaczna
pigila
pigila 15.04.2011 22:12
super
Monika193
Monika193 03.12.2010 05:55
koniecznie muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak