Sposób przygotowania

Mięso umyć, oczyścić z żył i pokroić ma cienkie plastry w poprzek włókien. Następnie rozbić tłuczkiem, uformować nożem owalne rumsztyki, obtoczyć je w mące wymieszanej z pieprzem. Usmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju, rumieniąc z obu stron. Posolić, podlać odrobiną wody i pozostawić na wolnym ogniu przez kilka minut pod przykryciem. Podawać ułożone na półmisku, posypane natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pyszne! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !