Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, oprószyć z obu stron solą i pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron. Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i dodać do mięsa, chwilę podsmażyć, po czym zalać gorącą wodą, aby ta całkowicie przykryła mięso i warzywa, dusić. Na osobnej patelni usmażyć drobno posiekaną cebulę oraz obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, dodać do mięsa, dusić dopóki mięso nie będzie miękkie. Powstały sos zagęścić wodą z mąką, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    twoje bitki są pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !