Sposób przygotowania

Do roztopionego na patelni masła wsypać brązowy cukier, dodać umytą, wydrążoną, pokrojoną w ćwiartki gruszkę, smażyć, dopóki gruszki nie będą błyszczeć. Następnie przygotować karmel: w wodzie rozpuścić cukier, dodać odrobinę rumu, zagotować, gotować ok. 10 minut dopóki karmel nie będzie złotobrązowy. Lody wyłożyć na talerzyk, polać karmelem, serwować z przygotowaną wcześniej gruszką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super deser :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    świetne dla smakoszy gruszek
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    to musi być pyyyyszne!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    smaczne połączenie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !