Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelowo-waniliowa gruszka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masła łyżeczka
brązowego cukru 2 łyżki
wody 1/5 szklanki
cukru 1/4 szklanki
rum
lody waniliowe 2 gałki

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelowo-waniliowa gruszka

Do roztopionego na patelni masła wsypać brązowy cukier, dodać umytą, wydrążoną, pokrojoną w ćwiartki gruszkę, smażyć, dopóki gruszki nie będą błyszczeć. Następnie przygotować karmel: w wodzie rozpuścić cukier, dodać odrobinę rumu, zagotować, gotować ok. 10 minut dopóki karmel nie będzie złotobrązowy. Lody wyłożyć na talerzyk, polać karmelem, serwować z przygotowaną wcześniej gruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.03.2013 13:21
smaczne połączenie...
marchewka 21.10.2011 23:31
to musi być pyyyyszne!!
stokrotka 25.06.2011 10:48
świetne dla smakoszy gruszek
Edyta38 29.04.2011 12:29
extra
maciek7 18.03.2011 16:58
super
Grażyna13 06.01.2011 00:22
Super deser :)
MAR3STA 18.11.2010 14:56
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak