Sposób przygotowania

Umyte mięso pokroić w wąskie paski, posolić, obtoczyć w mące wymieszanej z pieprzem, podsmażyć w połowie tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać wodą lub rosołem, dodać imbiru, dusić pod przykryciem ok. 20 minut. Warzywa umyć, obrać, opłukać i drobno pokroić lub zetrzeć na tarce. Tak przygotowane włożyć do duszącego się mięsa, podlać wrzącą wodą lub rosołem i dodać pozostały tłuszcz. Dusić do miękkości, przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Uwielbiam flaki
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam flaczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    na pewno pyszne....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !