Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z kurkami i boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 40 dag
świeżych kurek 50 dag
parzonego boczku 15 dag
cebula
oliwa
sól
pieprz
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z kurkami i boczkiem

Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Boczek pokroić w cienkie paski, wrzucić na patelnię, podsmażyć. Drobno posiekaną cebulę zeszklić, dodać umyte, oczyszczone i pokrojone na ćwiartki kurki, podsmażyć, dodać zrumieniony boczek, doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać z gorącym makaronem, posypać startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 16.09.2011 10:32
pycha
Neetka90 09.07.2011 14:07
super . : )
Neetka90 09.07.2011 14:07
super . : )
Zoso 15.02.2011 21:26
super danie obiadowe
pacpaw 20.11.2010 22:48
wydaje się być smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak