Sposób przygotowania

Żeberka umyć, pokroić na porcje, otoczyć w mące i zrumienić na smalcu. Przełożyć do rondla, oprószyć papryką i kminkiem. Dusić pod przykryciem, skrapiając wodą. Osolić, dodać pokrojoną i lekko zrumienioną na pozostałym smalcu cebulę. Gdy mięso jest miękkie dodać koncentrat pomidorowy i rozgnieciony czosnek, zagotować. Przyprawić do smaku solą. Podawać z kluskami i surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis, koniecznie wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowicie się zapowiada.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne żeberka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !