Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe duszone po węgiersku.

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
mąka 1 łyżka
cebula 2 szt
smalec 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
kminek 0,5 łyżeczki
czosnek ząbki 3 szt
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe duszone po węgiersku.

Żeberka umyć, pokroić na porcje, otoczyć w mące i zrumienić na smalcu. Przełożyć do rondla, oprószyć papryką i kminkiem. Dusić pod przykryciem, skrapiając wodą. Osolić, dodać pokrojoną i lekko zrumienioną na pozostałym smalcu cebulę. Gdy mięso jest miękkie dodać koncentrat pomidorowy i rozgnieciony czosnek, zagotować. Przyprawić do smaku solą. Podawać z kluskami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.01.2014 08:55
pyszne żeberka
IlonaAlbertos 04.10.2013 15:43
Smakowicie się zapowiada.
Motorek 16.10.2012 08:46
pycha
Iwona51
Iwona51 22.12.2011 09:39
super
Monika193
Monika193 22.11.2010 21:18
super przepis, koniecznie wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak