Sposób przygotowania

Galaretkę wiśniową rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody. Następnie ostudzić, schłodzić w lodówce i gdy stężeje pokroić ją w kostkę.

Plastry ananasa i banany również pokroić w kostkę.

Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowym.

Tak przygotowane składniki podzielić na połowę i układać w przezroczystej salaterce w następującej kolejności: ananasy, banany, galaretka wiśniowa, bita śmietana, ananasy, banany i galaretka wiśniowa. Wierzch owocowej sałatki udekorować pozostałą bitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    jak dla dwojga to podoba mi się
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    świetny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    smaczności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !