Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z ogórkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek świeży 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jajko 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliw 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z ogórkiem

Ogórka myjemy, obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy wodę. Cebulę posiekać drobniutko. Oliwę rozgrzać, dodać cebulę i ogórka utartego, przesmażyć mieszając. Następnie wbić jajka i smażyć mieszając. Doprawić do smaku. Podać z ciemnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 27.02.2012 11:25
Ciekawa jestem smaku.
Ewelina38 09.08.2011 08:40
ciekawy pomysł, z ogórkiem jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak