Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pijak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 szt.
mąka 3/4 szkl.
cukier 3/4 szkl.
proszek do pieczenia 0.5 lyzeczki
masa
mak 1 szkl.
margaryna 1 szt
cukier puder 0.5 szkl,.
jajko 1 szt.
Polewa:
margaryna 1/3 szt.
cukier puder 4 lyzki
kakao 1 lyzka
woda 1 lyzka
herbatniki 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: pijak

jaja przeznaczone na biszkopt ubic z cukrem,dodac make z proszkiem wymieszac i upiec biszkopt.mak sperzyc i namoczyc.zemlec dwukrotnie.margaryne utrzec z cukrem ,dodac jajko i olejek migdalowy. nadal ucierajac dodawac mak.wylozyc mase na biszkopta. herbatniki namoczyc w wodce i rowno ulozyc na masie rozpuscic na wolnym ogniu skladniki polewy i oblac ciasto .udekorowac wiorkami kokosowymi i migdalami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 02.05.2012 21:45
pyszne ciasto
MAŁY 14.09.2011 14:20
warto zrobić
MAŁY 23.07.2011 17:50
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak