Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kabaczka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 kg
olej 3 łyżki
cebula 2 szt
pomidor 30 dag
mąka 1 łyżka
boczek wędzony 10 dag
sól do smaku
koper posiekany 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kabaczka

Na rozgrzanym oleju wytopić pokrojony w kostkę boczek, skwarki wyjąć, a na tłuszczu podsmażyć cebulę. Kabaczek obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę, dodać do cebuli, smażyć aż trochę zmięknie, następnie dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, jeszcze podgotować. Gdy kabaczek jest miękki potrawę osolić, oprószyć mąką, przyprawić do smaku pieprzem, zagotować. Posypać skwarkami z boczku i koprem. Podawać z pieczywem lub ugotowanymi młodymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 11.07.2012 23:03
ale smaczne
Seba 29.02.2012 10:00
smaczny
Wafelek2601 17.07.2011 14:10
fajny pomysł na pyszny bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak