Sposób przygotowania

Marynatę zagotować i ostudzić. Porcje królika włożyć do marynaty i zostawić do następnego dnia. Na drugi dzień obsmażyć porcję na patelni, włożyć do rondla, jarzyny pokroić na małe kawałki i wrzucić do mięsa. Z kostki bulionowej przygotować rosół i zalać nim mięso. Dusić około 1h. Następnie porcje mięsa wyjąć na brytfannę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Pozostały wywar zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła, dodać śmietanę z papryką, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować. Sos przecedzić przez sitko, włożyć mięso do sosu, podawać z ziemniakami lub kluskami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię mięsko z królika
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczny ale się przyznam ,że nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    aż chce się spróbować!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczny obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczne mięsko.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !