Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem wiśniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
cukier 70 dag
spirytus 2 łyżki
Kwas cytrynowy Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem wiśniowy

Wiśnie wydrylować, wrzucić do rondla, podlać odrobiną wody, podgrzewać. Gdy zaczną puszczać sok dodać cukier i gotować mieszając 15 minut. Wsypać kwasek cytrynowy, przemieszać. Gorący dżem przełożyć do słoików, na wierzch wlać pół łyżeczki spirytusu, zapalić zapałką i natychmiast zamknąć zakrętką. Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.06.2013 07:52
smakowite zimowe zapasy
Dorian 25.07.2012 20:36
domowy najlepszy
Iwona51
Iwona51 16.09.2011 08:29
uwielbiam takie swojskie dżemy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak