Sposób przygotowania

Wiśnie wydrylować, wrzucić do rondla, podlać odrobiną wody, podgrzewać. Gdy zaczną puszczać sok dodać cukier i gotować mieszając 15 minut. Wsypać kwasek cytrynowy, przemieszać. Gorący dżem przełożyć do słoików, na wierzch wlać pół łyżeczki spirytusu, zapalić zapałką i natychmiast zamknąć zakrętką. Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie swojskie dżemy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    domowy najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smakowite zimowe zapasy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !