Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, zrobić wgłębienie na środku, wbić jajko, wlać oliwę i wymieszać nożem, dodać ciepłe mleko i szybko zagnieść. Jeśli ciasto jest zbyt lepkie lub zbyt twarde, dodać nieco mąki lub mleka. Ciasto odłożyć na 3 godziny. Następnie rozwałkować, wycinać kółka, na środku każdego ułożyć porcję dżemu, skleić brzegi, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano, po czym odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać na ciepło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ciekawe,takich jeszcze nie jadlam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !