Sposób przygotowania

1. biszkopt ciemny: ubić białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać , dodać mąkę , kakao, proszek , lekko wymieszać wlać do foremki i piec. Biszkopt jasny: ubić białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać , dodać mąkę , proszek , lekko wymieszać wlać do foremki i piec. Po upieczeniu zimny przekroić na pół.

2. Pianka: 4 białka ubić na sztywno dodając pół szklanki cukru, ubijać , dać nad parę i ubijać aż białka staną się szkliste, dodać do białek wcześniej rozpuszczoną zieloną galaretkę w pół szklanki wody, ubijać . przygotowaną masę wylać na jasny biszkopt, przełożyć ciemnym biszkoptem, następnie ubić 4 białka i zrobić z nimi tak jak z poprzednimi tylko że dodać czerwoną galaretkę, ubijać, wlać na ciasto ciemne i przełożyć jasnym biszkoptem , zostawic odrobinę pianki do posmarowania wierzchu. Rozpuścić czekoladę z trzema łyżkami mleka i ozdobić ciasto.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomity wygląd ciasta.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    wyśmienite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszności.
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wygląda wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    po prostu bajeczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !