Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z szynką, kukurydzą, selerem i gotowanym jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka w kawałku
puszka kukurydzy
jajek ugotowanych na twardo 5
seler w paskach w słoiku
majonez
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z szynką, kukurydzą, selerem i gotowanym jajkiem

Szynkę i jajka pokroić w kostkę, kukurydzę i seler osączyć z zalewy. W misce ułożyć warstwy: szynki, kukurydzy, selera, jajka, każdą warstwę oddzielić od drugiej cienką warstwą majonezu. Na wierzchu również delikatnie rozsmarować majonez, po czym posypać tartym żółtym serem. Wstawić do lodówki, żeby składniki się trochę przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 05.07.2012 14:47
pycha
Zoso 06.02.2012 22:40
fajne na imprezę
krzysiu510 06.02.2012 21:33
ciekawe
jolaxa1 24.07.2011 23:32
super
jolaxa1 24.07.2011 23:32
super
Jaheira11 23.04.2011 12:11
pyszności
Goya 26.12.2010 21:20
uwielbiam sałatki
romanrafal
romanrafal 25.12.2010 09:32
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak