Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
margaryna 30 gram
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
sok z cytryny 4 łyżeczki
skórka z cytryny 1 cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Baba cytrynowa

Całe jaja ubić na gęstą, puszystą masę z 1 szkl cukru i cukrem wanilinowym. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszana z proszkiem do pieczenia. Roztopić margarynę. Na końcu wlewać powoli letnią margarynę, dodać skórkę z cytryny i sok. Delikatnie wymieszać i włożyć do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 27.04.2011 15:47
lubię baby
iwona332 17.09.2010 00:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak