Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone śliwki
cienkie plastry boczku

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w boczku

Śliwki moczyć w przegotowanej, ciepłej wodzie przez około pół godziny, po czym odcedzić je, osuszyć, zawinąć z plastry wędzonego boczku - jedna śliwka -> jeden plaster boczku, przebić wykałaczką. Blachę natłuścić, ułożyć na niej śliwki z boczkiem i piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. dopóki boczek nie zrobi się chrupki (ok. 15 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 29.05.2012 23:06
robię identyczne
berys18 12.03.2011 15:07
świetny pomysł
suzana 11.11.2010 16:07
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak