Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka
masło ziołowe
pomidorków koktajlowych 8
ząbek czosnku
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z pomidorami

Bagietkę pokroić na kromki grubości ok. centymetra, posmarować masłem ziołowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st., piec do zrumienienia. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać umyte i pokrojone w plasterki grubości ok. 3 mm pomidorki i drobno posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć. Na upieczonych chlebkach ułożyć kilka listków bazylii, oraz pomidory z czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 13.12.2011 15:48
mniam
Aleksandra45 13.11.2010 11:53
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak