Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kukurydziano -selerowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puszka kukurydzy
masło 2 lyzki
mąka 2 lyzki
mleko 1 szkl.
starty zolty ser 0.5 szklanka
pokrojony seler 2 szkl.
zielona i czerwona papryka 0.5 szt.
cebula 1
koncentrat pomidorowy
sól
mielony pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kukurydziano -selerowa

kukurydze,seler oraz drobno pokrojona papryke i cebule zalac w garnku zimna woda,dodac przecier pomidorowy,doprawia sola i pieprzem ,gotowac na malym ogniu az jarzyny zmiekna.z masla i maki zrobic zasmazke,powoli dolewac mleko i mieszac az zgestnieje. polaczyc z zupa ,dodac ser i mielona papryke .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.11.2010 14:17
warto spróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak