Sposób przygotowania

Schab opłukać, osuszyć, pokroić na plastry, rozbić cieniutko i przyprawić posypać solą oraz pieprzem cytrynowym. Odstawić na dwie godziny do lodówki. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojone w kostkę pieczarki, oraz pora pokrojonego w krążki. Dodać sól i czarny pieprz. Podsmażać przez około 10 minut. Ostudzić. Dodać białko i wymieszać. Przygotowane plastry schabu posmarować majonezem, na połowie każdego z nich ułożyć pieczarki z porem, złożyć na pół (aby wyglądał jak omlet). Przełożyć do naczynia żaroodpornego, Polać oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20 minut (jeśli schab był rozbity cieniutko to czas może być krótszy). Pięć minut przed końcem zapiekania omleciki posypać startą mozzarellą. Omleciki przyrządza się bardzo szybko, a smakują znakomicie.

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetne! nigdy czegos podobnego nie widzialam, a wyglada bardzo apetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    nigdy nie jadłam chętnie sprobuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pysznie wygladaja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !