Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort mocno owocowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 10 dag
jagody 10 dag
truskawki 10 dag
jeżyny 10 dag
poziomki 10 dag
wiśnie 10 dag
bezy 40 dag
śmietana 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyżka
woda 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Tort mocno owocowy

Owoce umyć i dokładnie wysuszyć, aby pozbyć się nadmiaru wody. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, a śmietanę ubijamy mikserem dodając cukier puder i waniliowy. Pod koniec ubijania dodajemy żelatynę. tortownicę (najlepiej) wykładamy bezami i owocami i przykrywamy bita śmietaną.
Dekorujemy pozostałymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 12.11.2010 07:52
nawet fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak